Skip to Content

Santa Montefiore

Santa Montefiore (f.1970) vokste opp på et gods i engelske Hampshire og ble utdannet ved den ekslusive pikeskolen Sherborne School for Girls. I sin oppvekst var hun nær venn av blant andre prinsene William og Harry og ble derfor tidlig vant til medienes søkelys. Hun studerte spansk og italiensk på Exeter University og tilbrakte flere år i Buenos Aires hvor hennes mor vokste opp.

Nå bor hun med sin mann, den anerkjente historikeren og forfatteren Simon Sebag Montefiore og deres to barn i London, hvor hun lever en hektisk tilværelse som småbarnsmor, forfatter og sosietetskvinne – med begge bena godt plantet på jorden.

Bøkene til Santa Montefiore er blitt oversatt til over 25 språk og solgt i over to millioner eksemplarer. I Norge har hun ligget hele 24 uker på den offisielle bestselgerlisten med boken Hagen i Hartington. Hennes siste bok, Birøkterens Datter, gikk også rett inn på listen ved lansering i oktober 2015. Hittil har hun solgt over 200.000 bøker til sitt norske publikum.

Forfatteren har gjort flere norgesbesøk i løpet av 2015, og har blant annet blitt intervjuet av Magasinet i Dagbladet og av VG. Sammen med sin mann stilte hun også til åpenhjertig intervju på NRK lørdagsrevyen. Se hele innslaget her.

Les mer om Santa Montefiore her:

www.santamontefiore.co.uk

twitter.com/SantaMontefiore

 

Foto: Sarel Jansen