Skip to Content

James Bowen

James Bowen er født i England, men flyttet tidlig til Australia hvor han vokste opp sammen med moren og stefaren. Livet hjemme var tøft for James, familien flyttet ofte og han ble mobbet på skolen. Snart begynte han å ruse seg og skulke skolen. I senere tid har James fått diagnosen ADHD, schizofren og manisk depressiv. I 1997 flyttet han til London for å bo hos sin halvsøster, et samboerskap som fungerte dårlig. James trakk på gaten, sov ute og begynte å bruke heroin. Etter 10 år som hjemløs rusmisbruker fikk han tilbud om Metadonbehandling og begynte som gatemusikant i Covent Garden.

Sammen med løskatten Bob fikk han stor oppmerksomhet på gaten i London. En av dem som la merke til Bob og James på sin daglige tur til og fra kontoret, var en forlagsredaktør som foreslo at det burde skrives bok om de to vennenes liv sammen. Innen kort tid ble ‘A street cat named Bob’, på norsk ‘En gatekatt ved navn Bob’, publisert. Boka har hatt stor suksess i England, hvor den har solgt over en million eksemplarer. Den er også oversatt til over 30 språk. James Bowen har skrevet en barnebokversjon av ‘En gatekatt ved navn Bob’ og oppfølgeren Bobs bok’. Julen 2014 kommer En gave fra Bob’ som handler om den siste julen han hadde med Bob på gaten i London, før livet deres ble snudd på hodet.

James og Bob har også figurert i norske medier, blant annet i Dagbladet Magasinet. Se hele reportasjen her.

I forbindelse med lanseringen av kinofilmen En gatekatt ved navn Bob besøkte James Bowen og Bob Norge. Lørdagsrevyen og God kveld Norge gjestet filmpremieren. Her er James Bowen sammen med Petter Uteligger som kom til premieren sammen med gatemagasinselgerne fra =Oslo.

www.jamesandstreetcatbob.com

facebook.com/StreetCatBob

twitter.com/StreetCatBob