Torsdag 12. januar kan du møte forfatter James Bowen og hans unike bestevenn, gatekatten Bob på Tanum Karl Johan kl. 16.00. De to signerer bøker, og James forteller om hvordan møtet med Bob har forandre livet hans.

Nyhet: egen nettside for Bob på norsk!

Besøk også nettsiden til gatekattenbob.no for mer informasjon om når og hvor DU kan møte de to bestevennene.

Kinofilmen En gatekatt ved navn Bob har premiere 13. januar. Her er filmpolitiets anmeldelse!

«En lun feelgoodfilm for katteelskere»
P3 Filmpolititet

 

Spiller seg selv

Da filmen om En gatekatt ved navn Bob skulle spilles inn i Londons gater, hadde regissøren egentlig planlagt at den ene hovedrollen skulle besettes av en profesjonell katt fra Hollywood.

Men så feil kan man ta!

Det skulle vise seg at ingen av de spesialtrente kattene taklet den ekstreme påkjenningen det er å ferdes i Londons travle gater på samme måte som gatekatten Bob har gjort hver eneste dag i livet sitt.

Løsningen ble å undersøke om Bob selv godtok å spille rollen som seg selv, sammen med skuespiller Luke Treadway.

– Etter at de to hadde fått noen dager på seg til  bli kjent, hoppet gatekatten Bob opp på skuldrene til Luke og fant seg til rette der. Det er noe som ikke skjer med hvem som helst, så det er tydelig at de to utviklet en god kjemi, forteller James Bowen.

På spørsmål om hvordan det var å se noen andre spille seg selv i historien om livet hans, humrer han
– Jeg tror det var verre for Luke, for jeg var tilstede på settet hele tiden for å passe på Bob, og han var litt utilpass med at jeg alltid var i nærheten når han skulle gå inn i rollen som meg. Men han ble vant til det ettehvert, smiler James.