20. september braker det løs med verdenslanseringen av Her, nå alltid, romanen som er kjøpt opp av internasjonale storforlag over hele verden. Boken kommer ut aller først i Norge, og Catherine Isaac besøker bokhandlere i Bergen og Oslo i forbindelse med utgivelsen.

– Jeg har alltid elsket å reise, og jeg er veldig nysgjerrig på landet deres, forteller Catherine Isaac. Forfatteren bor sammen med mann og tre barn i Liverpool. Handlingen i boken hennes Her, nå, alltid foregår delvis i England, og delvis på den franske landsbygda – nærmere bestemt i vakre Dordogne.

Evige minner

– Min første utenlandsferie som barn var i Frankrike da jeg var seks, syv år gammel. Siden ble det flere turer, vi forelsket oss i landskapet, maten og menneskene. Vi tok fergen over kanalen fra Dover, og reiste rundt. Dordogne var et av områdene vi besøkte stadig vekk, og minnene derfra er for alltid gravert inn i hukommelsen min, sier Isaac.
I boken hennes reiser hovedpersonen på ferie for å besøke ekskjæresten, som driver et feriested på et ombygget gammelt slott i Dordogne. Gjennom historien bruker Isaac mye tid til å ta leseren med inn i den franske sommeren, og du kan formelig kjenne duften av lavendel og vinden over de grønne fjellene.
– Hva jeg liker best ved Dordogne? Landskapet er utrolig vakkert. Jeg elsker historien til stedet, det er elver, innsjøer og fjell, vakre slott og maten er fantastisk! Du kan gå til en hvilken som helst café og vite at du får servert noe utrolig godt. Og blomstene! Det føles så avslappende å være der, forteller forfatteren.

Alt er kjærlighet

Her, nå alltid er en vakker og spesiell kjærlighetshistorie om Jess som legger ut på en reise for å prøve å tilgi mannen hun en gang elsket, og for å gi sin ti år gamle sønn et forhold til faren sin.
– Det er fortellingen om forholdet mellom Jess og Adam, men det er også en historie om kjærligheten i en familie.
I bunnen av historien ligger det også et alvor som griper leseren fra første stund. Jess plages av en hemmelighet ingen må få vite om. Kan dagene i Frankrike få henne til å virkelig leve livet, her og nå?
– Jeg hadde lyst til  å utforske hvordan noen mennesker klarer å beholde styrke og mot og viljen til å klare seg, selv om de møter motgang. Vanskelige ting skjer med vanlige folk hele tiden. Noen mennesker har en spesiell evne til å skape et vakkert liv fylt av glede og mening selv om de får utdelt urettferdige kort her i livet. Budskapet mitt er den utrolige styrken vi har. Den slutter aldri å imponere meg, sier Isaac.